EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 11-ET HOZTUNK.

inkei bence

Mick Jagger 80 éves.

kovács márta

Helsinkiben interjúztunk pedagógusokkal – óvónővel, szakszervezeti dolgozóval, tanárral és iskolaigazgatóval –, hogy képet kapjunk arról, miként is működik a gyakorlatban a csodaként emlegetett finn oktatási rendszer.

kovács márta / farkas norbert

Az Igazgyöngy Alapítvány alapítójával a státusztörvény elfogadása után a többi között arról beszélgettünk, mennyiben hibáztathatók a tanárok azért, hogy másfél év alatt sehová nem jutottak az oktatási tiltakozások Magyarországon.

nagy józsef / adrián zoltán

Az íróházaspárnál jártunk Tardon. Ugyanis: „A dolgok csak egyféleképpen történhetnek, tudniillik úgy, ahogyan történtek.”

papp atilla

Nyolc évre minden köztisztségtől eltiltották Jair Bolsonarót, ami azt jelenti, hogy legközelebb 2030-ban kísérelheti meg visszahódítani az elnöki széket. A trópusi Trumpnak becézett populista politikus fél éve még a világ negyedik legnagyobb demokráciáját vezette, most az eltiltás mellett börtönbüntetés is fenyegeti.

szegő iván miklós

Pedro Sanchez spanyol szocialista kormányfő jól taktikázott: előrehozta a parlamenti választást, és pártja nem is kapott ki annyira, mint amennyire a közvélemény-kutatók számítottak rá. Így a relatív győztes, a konzervatív Néppárt nem tud kormányt alakítani. Potenciális szövetségese, a szélsőjobbos VOX ugyanis óriásit bukott – hiába küldött nekik Orbán Viktor is lelkesítő üzenetet.

inkei bence / farkas norbert

Először olvasható magyarul Erich Kästner egyetlen csak felnőtteknek való regénye abban a változatban, ahogy azt a szerzője annak idején megírta. A fordítójával beszélgettünk arról, miért igazságtalan az utókor, amiért tisztán ifjúsági szerzőként tartja számon az írót, és hogy miért érzi úgy, hogy Kästner a jövőbe látott.

bodnár judit lola

Mi kell hozzá, hogy egy magyar film felkerüljön a Netflixre, az HBO Maxra meg a többire? És ki miatt nem lehet belőle meggazdagodni?

bihari dániel

A népszerű édesítő annyira rákkeltő, mint az aloe vera, a savanyított zöldségek vagy az asztalosmunka: bizonyítani nem lehet, de kizárni sem.

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: